skip to Main Content

De naam ‘SupSports’ is ontstaan uit het idee dat we mensen willen begeleiden bij het sporten. ‘Support’ bij ‘het Sporten’ … Maar we hadden ook voor een andere schrijfwijze kunnen kiezen, nl. ‘Subsports’. We richten ons immers niet naar de Topsporters, zelfs niet naar de subtop, maar wel naar de veel grotere groep van Recreatieve Sporters. ‘Sub-‘ heeft echter een negatieve bijklank en wij vinden “ons mannen” allemaal “Toppers”, dus kozen we voor ‘SupSports.be’.

De voordelen van sport worden ons meermaals door wetenschappers uitgelegd. Een goede conditie, verbeterde hersenactiviteit en bloedcirculatie, enz… We kennen ze intussen allemaal wel. Maar bij vele beginnende sporters is het vaak het ‘Alles of niets’-verhaal met blessures en een jojo-effect tot gevolg…..Een beetje structuur is voor velen dus welkom.

Onze doelgroep zijn in het algemeen hard werkende mensen, veelal met een gezin…. Volgens Da Vinci’s Gulden Snede zorgt een gezonde geest in een gezond lichaam voor ‘balans‘… En wij van SupSports dragen graag bij aan dat sportieve lichaam en die geest, maar wij vinden het nog meer onze taak en een uitdaging om er mee voor te zorgen dat dat allemaal gebeurt in evenwicht met gezin, werk en sociaal leven. Het sporten moet een kwalitatieve bijdrage leveren aan dat alles! Daar wordt immers iedereen gelukkig van!

Ook recreatieve sporters hebben vaak ‘grote’, sportieve dromen. We hebben echter gemerkt dat deze dromen soms neergehaald worden, wanneer onze recreatieve atleet terug komt van zijn fysieke inspanningstest… ‘Niet goed genoeg bevonden om…’ Daarom vinden we het belangrijk om met onze atleten (ja, wij vinden die benaming echt wel op zijn plaats!!!) dromen en doelen te bespreken die realistisch zijn. Sommige daarvan zijn niet direct haalbaar op korte termijn, maar wel via een opbouwend parcours… En zo zie je toch stap voor stap je sportieve droom werkelijkheid worden.

Uiteraard zijn trainingsschema’s, hartslagen, tempo’s, enz… een belangrijke leidraad en houvast. Maar het moet allemaal doenbaar en vooral menselijk blijven. Wij willen onszelf dan ook niet zien als de ‘met-de-vinger-wijzende trainer’, maar wel als een ‘luisterende coach’… Voor ons tellen de seconden niet, maar wel de leuke foto die je ons stuurde, van die prachtige zonsondergang, waarvoor je tijdens je fietstraining even was gestopt om ervan te GENIETEN

Ons (levens)motto is dan ook niet voor niets: “Omdat (je) het kan…en niet omdat het moet”.

Back To Top