skip to Main Content

Twee mensen met een passie voor sport.

Het idee achter SupSports.be is in 2014 ontstaan in de hoofden van Vanessa Cuyvers en Kris Van Echelpoel, een sportief koppel, tijdens één van hun typische gedachtenwisselingen over leven, sport en toekomst. Beiden kijken terug op een vrij uniek sportief en professioneel traject sinds hun jeugd, waarbij hun wegen mekaar kruisten in 2005. Ze delen nu hun passie van het actieve sporten maar ook het doorgeven van de microbe en ervaringen aan andere mensen met gelijkaardige dromen.

Wie zijn we?

Vanessa Cuyvers
Vanessa Cuyvers is al van jongsaf een sportieve duizendpoot. Turnen, (zaal)voetbal, atletiek, tennis, … alles speelde ze op een zeer behoorlijk niveau. Logischerwijs koos ze dan ook voor studies lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen. Ze behaalde nog een diploma als hoger redder en gaf enkele jaren tennisles. Als recreant liep ze al steevast bij de beste dames in 5 en 10km wedstrijden. Toen ze in 2010 met triatlon begon, volgden de ereplaatsen mekaar ook snel op, met zelfs overwinningen op de korte afstand. De halve triatlon blijkt Vanessa’s favoriete afstand met als uitschieters onder andere winst in Terheijden, een top 5 plaats op het Belgisch kampioenschap en een top 10 in de Ironman 70.3 van Lanzarote. Hiermee kwalificeerde ze zich voor het WK Ironman 70.3 in 2015. In september 2015 maakte ze haar debuut op de volledige afstand in Mallorca. In juli 2017 kwalificeerde ze zich vervolgens in haar 2e volledige triatlon voor het WK Ironman te Hawaii met een 4e plaats in haar categorie in Klagenfurt. Vanessa maakt ook deel uit van het trainersteam van Brasschaat Triatlonclub.

Kris Van Echelpoel
Kris Van Echelpoel speelde tijdens zijn jeugd op een behoorlijk landelijk niveau tennis, en was ook enkele jaren als lesgever actief. Na het behalen van zijn master in de wetenschappen was de conditie echter tot een historisch dieptepunt gezakt en besloot hij bescheiden te beginnen fietsen en lopen. Vijf jaar duurde het van ‘start-to-run’ tot halve marathon (in bescheiden 2u05…). In 2009 begon dan de onmogelijk gewaande droom om aan triatlon te gaan doen. Een allerlaatste plaats op de eerste sprinttriatlon was het begin in 2010. Maar door hard te werken keerde het geluk. De ene na de andere kwarttriatlon werden succesvol afgesloten, en de snelheid ging stelselmatig omhoog. De ultieme droom werd bereikt aan de finish van de Ironman van Lanzarote in 2013. Ondertussen volgen de triatlonuitdagingen elkaar snel op en deelt Kris zijn ervaringen met de atleten van SupSports.be. In 2015 ontving hij ook het internationaal certificaat van IRONMAN Certified Coach. Een druk professioneel leven combineren met familie en grote sportieve dromen? Het kan! Ondertussen staan er al 8 geslaagde finishes in volledige triatlons op Kris’ conto, waarvan 5x IRONMAN Lanzarote.

Sinds Kris in 2009 aan zijn triatlondroom begon, onderhoudt hij ook een online blog, met ondertussen een vast publiek in Vlaanderen en Nederland: http://lanzarotedream.blogspot.be/

Back To Top